Вести

ЗОРАН БАБИЋ, ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ СНС-А У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ, ГОСТ У ЕМИСИЈИ „РАЗГОВОР С ПОВОДОМ“

Због свега што смо урадили у последњих 18 месеци у оквиру Владе Републике Србије,, због резултата који смо постигли а везано за потписиванје Бриселског споразума, због нормализације друштва, због посвећености борби против корупције и криминала, због нулте толеранције у тој борби јер заштићених нема... тражимо подршку грађана да пуним легитимитетом наставимо започете реформе . Српска напредна странка свесна је тешке ситуације, велике незапослености, изјавио је Зоран Бабић, шеф посланичке групе у републичкој Скупштини и члан Председништва СНС-а, гостујући у четвртак, 6.марта у емисији „Разговор с поводом“ на суботичкој „Yu Eco” телевизији.
Зоран Бабић рекао је да не признаје констатацију водитеља да је у Србији на снази селективна примена закона, и да је та теза већ постала део фолклора у изборној кампањи, а да се у последњих годину и по урадило много по том питању. „Ко год се огрешио о закон мора да одговара-правда је једнака за све и ја верујем у такво друштво. Доказ томе је што смо у тренутку када смо преузели власт у Специјалном суду за организовани криминал затекли само 3 оптужнице, а били смо 86 земља у борби против организованог криминала и корупције. За годину дана, са истим људима у тужилаштву, пред Специјалним судом за организовани криминал подигнуто је и потврђено 180 оптужница“, нагласио је Бабић.
Он је истакао да са свим политичким актерима на политичкој сцени Србије комуникација мора да постоји. Да ли ће и са ким, Српска Напредна Странака након избора чинити нову Владу, зависи првенствено од грађана Републике Србије. Ми заправо стварамо коалицију са грађанима Републике Србије, договарајући се око политике, око снажних реформи, око снажне борбе за више радних места и за прављење инвестиционог амбијента у Србији.
„Не можемо да разговарамо са странкама чији лидери или чији прваци, као што су Драган Ђилас или Борко Стефановић најављују или прижељкују крв на улицама Србије, прижељкују немире, прижељкују украјински сценарио или арапско пролеће.“