Вести

Здравствени савет СНС: Уводимо превентивне програме

Aкција превентивне превентивне провере здравља од стране лекара специјалиста и екипе здравствених радника, у оквиру које је предвиђено мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, ултразвук абдомена трбуха, ултразвук штитасте жљезде и крвних судова врата, у организацији Савета за здравство суботичког СНС-а спроведена је и протеклог викенда. Поред савета лекара специјалиста, грађани су имали прилику и да разговарају са психијатром и социјалним радником о проблемима пацијената и условима живота.
Прошлог викенда, у суботу 1. и недељу 2. марта прегледе су обавили многобројни грађани са територија Месних заједница Центар 1, Центар 2, Центар 3 и Дудова шума, као и грађани Прозивке. Током марта, акција бесплатних лекарских прегледа наставља се и следећег викенда, и то 8.марта (субота) у Бајмоку, у Здравственој станици у Бајмоку од 9 до 16 часова, и 9.марта (недеља) у Новом жеднику, у истом термину од 9 до 16 часова, у просторијама Месне заједнице.
„Улога Савета за здравство СНС-а у Суботици биће, између осталог, да организује низ оваквих акција и убудуће, како би сви они грађани који месецима чекају на прегледе ове врсте, имали могућност да провере своје здравље у што краћем року“, рекао је др Бранко Ђорђевић, председник суботичког огранка Савета за здравство, тела које у оквиру Српске напредне странке делује на територији целе Србије.Он је, такође, најавио увођење низа новина у раду овог Савета, а све са циљем превентивног деловања, почевши од превентивног програма за лечење наркоманије и алкохолизма, превентивног програма за лечење старих и немоћних, као и формирање социјалног буџета намењеног старим и немоћним лицима који су без средстава за лечење.

У Суботици, 03.03.2014.
ГрО СНС Суботица