Вести

Улагање у образовање је улагање у будућност

Улагање у образовање, побољшање услова рада у школама и брига о деци,  од највеће су важности Српској напредној странци. Градски одбор СНС у Суботици,у вези са тим, своју пуну подршку локалној самоуправи која је у претходном мандату уложила у област образовања више него остали деценијама уназад, пратећи развојну образовну политику са државног нивоа. Најбољи пример за то је реконструисан објекат ОШ "Соња Маринковић". Уједно, суботички СНС поздравља такав приступ локалне самоуправе који ће се наставити и у наредном периоду упркос свим изазовима и тешким околностима у целом свету, како је истакао Стеван Бакић, градоначелник, на отварању манифестације „Дечја недеља" током које ће  Суботица бити у знаку деце и активности посвећених њиховом стваралаштву и правима.


Том приликом он је поручио ученицима да само ослањајући се једни на друге могу да превазиђу сваки проблем, као што је то Србија урадила и омогућила деци да крену у школу, пошто је пандемија корона вируса стављена под контролу.
Све планиране активности, подвукао је, имају циљ да подсете да држава, град, школа и породица треба заједно да раде на томе да свако дете има срећно и безбрижно детињство.
„Влада Србије уложила је скоро 50 милиона динара у тај пројекат. Данас ученици ове школе своје детињство и образовање проводе у неупоредиво бољим условима. Нећемо стати док свака школа не буде изгледала као ’Соња Маринковић“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.


Он је нагласио школарцима да треба да поштују све мере заштите, јер тиме чувају здравље себе и својих породица и изражавају поштовање према својим учитељима и наставницима који су одговорни за њих док бораве у школи.