Вести

Сваровски ће у Суботици запослити до 600 људи

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић обишао је данас у Суботици радове на изградњи фабрике аустријског концерна Сваровски, који ће у овом граду производити широку палету својих производа.
Након обиласка фабрике чија градња треба да буде завршена средином наредне године, Вучић је изјавио да је задовољан што су држава и локална самоуправа сарађивали на овом пројекту и изашли у сусрет познатом и значајном инвеститору као што је Сваровски.
"Пресрећни смо што Сваровски проширује своје капацитете у односу на оно што је предвиђено. Биће запослено између 550 и 600 људи", нагласио је Вучић приметивши да ће простор који се гради бити не само пословна, већ и визуелна атракција..
Задовољан је, каже, и што домаће компаније учествују у изградњи фабрике, што ће читава индустријска зона имати више до 5.000 запослених и што ће бити једно јединствено место у Србији.
"Задовољни смо што људи из Сваровског нису имали примедбе на оно што је требало да уради Влада Србије. Наше обећање је да ћемо све проблеме који буду имали решавати у најбрже могућем року и да ћемо показати да нису погрешили одабиром Србије као дестинацију за своју инвестицију", рекао је он и додао да очекује и да ће Сваровски испоштовати распоред који је сам себи направио и да ће запослити колико је планирано људи.
Тиме ћемо, како је објаснио, унапредити стручност наших људи и, што је најважније, многе породице ће имати јаснију и бољу будућност, што је највећи добитак за све нас.
Овај пројекат велика је ствар и за читаву Србију, навео је вицепремијер, уз опаску да Сваровски неће у Суботици производити "само наруквице, већ готово све што има у својој богатој понуди".
"Мислим да ће ово бити један од највећих центара и фабрика Сваровског у Европи", уверен је Вучић, који је обећао сву могући помоћ државе и то у сваком тренутку.
Потпредседник Сваровског задужен за производњу Ралф Герингер објаснио је да је ова компанија изабрала Суботицу због близине Аустрије, те да ће нова фабрика моћи лако да се укључи у мрежу производних капацитета Сваровског.
Герингер је посебно рекао да Сваровски цени високу професионалну подршку коју је добио од Владе Србије у реализацији првог дела пројекта.

извори: www.tanjug.rs