Вести

Сусрети и дружења у оквиру Завичајних дана

Истичући да је јединство један од предуслова за просперитет, СНС у Суботици  подржава очување традиције и културе оних који су се доселили из разних крајева бивше државе, и с поносом напомиње да  кроз разне видове помоћи, као што су стамбено збрињавање и економско оснаживање локална самоуправа помаже избегла и расељена лица.

Српска напредна странка, као одговорна политичка партија  посебан акценат ставља на активности којима помажемо функционисање српских удружења, поштујући  храброст, одлучност, отпорност и борбу свих људи који су доживели ту несрећу да морају напустити своје куће и домовину. ГрО у Суботици, према завичајним удружењима има однос који почива, пре свега, на емоцији, али и потребама, очекивањима и озбиљним промишљањима о томе како да, упркос раздаљини, сачувају посебност, идентитет, културу, традицију, језик и како да све то пренесемо на млађе генерације.
 
Управо из тог разлога своје учешће на  овогодишњим Завичајним данима, седмим  по реду које је, у организацији Савеза српских удружења Севернобачког округа,  свечано отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић,  узео је велики број чланова Српске напредне странке, и сви  истичу да ова манифестације даје непроцењив допринос очувању идентитета и културе суботичких Срба, од којих су многи пореклом из различитих српских крајева. 
 

"Сусрети и дружења  у оквиру Завичајних дана промовишу уважавање различитости, заједништво и народно стваралаштво" поручио је градоначелник Бакић.
„Суштина је у удруживању и слози, јер сви заједно можемо да постигнемо пуно тога. У покрајинском Фонду и у наредном периоду имаћете поузданог и сигурног партнера“, рекао је Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине.