Вести

Стеван Бакић на челу суботичког Градског одбора

На трећој Изборној скупштини Градског одбора Српске напредне странке Суботица једногласном одлуком присутних 143 делегата, за председника Градског одбора изабран је Стеван Бакић.

Изборној скупштини, која је почела минутом ћутања за трагично настрадале у београдској школи и Младеновцу, присуствовали су координатор за Севернобачки округ испред Извршног одбора Драган Поповић и помоћник координатора Бруно Килић, досадашњи повереници ГрО СНС Роберт Балко Мачаи и Бојан Шоралов, републички и покрајински посланици, чланови Градског одбора и бројни други гости.

Након подношења извештаја Николе Милошевића у име Верификационе, и Немање Голубовића у име Изборне комисије, конастатовано је да је пристигла само једна кандидатура и да су сви делегати једногласно подржали Стевана Бакића за председника Градског одбора Српске напредне странке у Суботици. Јасмина Стевановић, као подносилац листе, говорила је о радној и страначкој биографији Стевана Бакића.

Присутнима је, потом, представљен кратак филм као вид ретроспективе само најзначајнијих пројеката реализованих у Суботици.

По проглашењу изборних резултата присутним делегатима и гостима обратио се Стеван Бакић, новоизабрани председник Градског одбора Суботица, који се захвалио на подршци и истакао да ће потпредседници Градског одбора бити изабрани на следећој седници тог органа, а за секретара Градског одбора предложио је Александра Медаковића, што је једногласно прихваћено.

У свом веома емотивном обраћању Бакић је рекао да је у Српској напредној странци упознао много добрих људи те странку доживљава као своју другу породицу.

Бакић је додао да је први кључни разлог добрих резултата у Суботици политика мира и стабилности коју мудро и државнички води председник Александар Вучић. Та политика, подвукао је, направила је амбијент у којем ми можемо да планирамо, пројектујемо и реализујемо инвестиције. „ Други кључни разлог су огромна средства уложена у град са виших нивоа власти, Покрајинске владе и Владе Републике Србије, и то од 2016. па до данас. Ниједна власт није толико средстава дала граду Суботици као Српска напредна странка.“ Трећи кључни разлог је, каже Бакић, финансијска стабилност градског буџета и измирене све обавезе, без дуговања и са довољном количином средстава на рачуну.

„Зато треба да будете поносни - поносни на свој градски одбор, поносни на своју Српску напредну странку, поносни на свог председника Александра Вучића, поносни на своју Србију” рекао је Бакић, и посебно нагласио: „Налазимо се у тешким временина, велики је притисак на нашег председника, велики је притисак на нашу Србију. Сваки дан ће бити тежи него претходни. Морамо бити јединствени, морамо бити сложни. Никада нам није потребније јединство него сада. Ја знам - кад је највећи притисак, ми смо најбољи. Велики нас изазови очекују. Већ први је 26. маја у Београду, велики народни скуп, скуп наде за Србију, за поштену и честиту Србију, за правдољубиву Србију, за слободарску Србију. Зато желимо да покажемо 26. маја у Београду сву нашу снагу свима што желе да дестабилизују нашу Србију. Нећемо им дати, одбранићемо Србију. Одбранићемо наше Косово и Метохију“ поручио је Бакић и на крају свог излагања захвалио свим члановима Српске напредне странке који су спровели комплетну изборну процедуру у свим месним одборима на достојанствен и демократски начин, без иједног инцидента, без иједне расправе, без иједне замерке. „Поносан сам на вас што смо показали ниво, што смо показали достојанство и то је највећа победа ових избора“ нагласио је на крају.