Вести

Спајањем избора уштедели би десет милиона динара

Избори за чланове Скупштина месних заједница расписани по истеку законског рока (25. април) јер се чекала сагласност да се избори споје са одржавањем локалних и покрајинских избора, најављених за 20. децембар. Тим поводом разговарали смо са Илијом Маравићем, преседником Скупштине Суботице.

- Почетком априла тражили смо писмену сагласност од Министарства државне управе и локалне самоуправе да се избори споје и да на тај начин уштедимо око десет милиона динара – каже за наш сајт Илија Маравић, председник Скупштине града. – Како се то није десило, грађани ће чланове Скупштина у својим месним заједницама моћи да бирају 19. јула. Оно што ми очекујемо јесу измене и допуне Закона о локалној самоуправи, које би дале решење како да се реши питање временског вакума, када у једној години треба да имамо и изборе за Скупштине месних зајендица и изборе на неком другом нивоу. То сада није дефинисано законом.

По мишљењу јавности, 19. јул је прилично незахвалан датум за одржавање избора, првенствено због сезоне годишњих одмора и пољских радова.

- Излазност на изборе за Скупштине МЗ никада није била нарочито велика, те очекујемо да ће и овога пута бити од 25 до 30 одсто – додао је Маравић.

Извор: subotica.com