Вести

Саопштење Градског одбора, 06.03.2023.

У немогућности да се по било ком другом основу обрате јавности осим измишљотинама и лажима, чланови Покрета за грађанску Суботицу „изручили" су поново пред грађане Суботице гомилу неистина о раду Градске управе и градских предузећа.

Отишли су и корак даље, па се нашли надлежни да говоре и о државној политици, француско-немачком споразуму, Косову и Метохији, те обраћању председника Србије, Александра Вучића.

На сличне медијске и скупштинске иступе Јенеа Маглаија и његова питања, Градски одбор СНС Суботица никада није реаговао. Нећемо ни сада, али нећемо ћутати у покушају подметања неистина грађанима.

Свој одговор дајемо само грађанима Суботице, који су нам више него икада у историји, на изборима поклонили своје поверење. И једино њима полажемо рачуне.

Губитак свих моралних начела приметан је код некадашњег градоначелника Маглаи Јенеа, који је очито доживео политичку амнезију, па без имало скрупула и стида заслуге за сопствене катастрофалне потезе приписује Српској напредној странци.

Маглаи Јене већ дуже времена само поставља питања, а на многа њему упућена грађани никада нису добили одговор. Има ли морала да неко ко је у име Града купио Дом војске сада говори о штетности исте те куповине?

Има ли морала да припадник политичког миљеа који је желео рушење Народног позоришта данас било шта пита о роковима његовог завршетка? Има ли образа да прича о радним местима неко у време чије владавине су незаконито отпуштани радници из Градске управе, а Град увучен у губитак, спорове и додатне финансијске трошкове?

Може ли ико веровати том човеку, који се никада није појавио на рочишту у спору Града Суботице, при чему је допринео да суд донесе одлуку о принудној наплати од 1.100.000. еура?

Ми немамо амнезију, па се итекако сећамо како је Град оставио са преко 700.000.000,00 динара обавеза без покрића, како је улазио у непотребне кредите и оставио буџет у огромној дубиози. Још увек се многи сећају и памте његово „иживљавање“ над политичким неистомишљеницима, што је резултирало пребројавањем и размештањем неподобних радника у Градској управи.

Може ли Маглаи, за чије владавине је, по извештају Државне ревизорске институције, Град утрошио око пола милијарде динара супротно закону и прописима Србије, да држи слово о стручности, компетентности и моралу?

У периоду од 2016. године, у коме је Српска напредна странка стожер градске власти, више него икада до сада, захваљујући свим нивоима власти, реализоване су многобројне инвестиције, уређени путеви, адаптиране школе, реализоване нове локалне услуге, а Суботица је град са развијеном мрежом културних, образовних, здравствених и социјалних установа.

У свакодневној комуникацији са грађанима решавамо њихове проблеме, и на сваки сегмент нашег рада којим је побољшан свакодневни живот наших суграђана изузетно смо поносни.