Вести

Пронаталитетна политика један од најважнијих циљева СНС

Градски одбор Српске напредне странке у Суботици поздравља подршку Градске власти пронаталитетној политици у буџету за 2021. годину, јер је брига о пронаталитетној политици  један од најважнијих циљева Српске напредне странке.  На ту чињеницу подсетио је и председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић, поручивши пре неколико дана да нема важнијег задатка него да обезбедимо демографски напредак земље, јер без деце ни Србија неће постојати. Како је и сам председник истакао, веома је тешко пронаћи праве мере за подстицај наталитета, а од јануара до децембра ове године у Србији је рођено близу 57.000 беба. Управо на ту радосну чињеницу указао је и Стеван Бакић, један од чланова ГрО СНС Суботица приликом традиционалне посете првој беби рођеној у овој години у суботичкој болници, овога пута у дому породице.
 
Уручивши поклон картицу у новчаној вредности од педесет хиљада динара и пригодне поклоне, Бакић је рекао  да нас ова лепа и симболична традиција подсећа да су деца најважнија, како за овај град, тако и за целу Србију.
Српска напредна странка у Суботици напомиње да треба да будемо захвални свим младим  родитељима што нас проширујући своје породице,  подсећају да живот увек побеђује и да су наша деца будућност Србије. Такође,  ГрО СНС Суботица подржава и локалну самоуправу у финансирању четвртог покушаја вантелесне оплодње за прво дете и први покушај за друго дете.