Вести

Одзив Суботичана на имунизацију позитиван

Одзив Суботичана на вакцинацију у далеко већем броју од предвиђеног прави је показатељ да грађани у најсевернијем граду Србије имају поверење у оно што ради и на делу спроводи  председник  Александар Вучић и Влада Републике Србије, залажући се да  Србија у потпуности обезбеди својим грађанима услове за лечење и спречавање ширења вируса.
„Уверени смо да су грађани изабрали добар пут, а то је пут да превенцијом постигнемо жељене  резултате, како бисмо што брже смањили број оболелих од короне у нашим болницама", истичу у Градском одбору Српске напредне странке у Суботици. То је сигуран и ефикасан начин да се болнице врате из ковид у нормалан систем рада, а лекари посвете осталим пацијентима који чекају на дијагностику и терапије.
У складу са тим, данас је у Суботици са радом почео пункт за масовну имунизацију грађана против вируса COVID-19, а Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је ангажоване медицинске тимове Дома здравља.


„Желео сам да се уверим да, у организационом смислу, све функционише како треба. Иако је предвиђена вакцинација 432 особе, током дана вакцинисана је 571 особа.
Обилазећи у својим редовним активностима чланство и приликом сусрета са грађанима, активисти и функционери СНС-а у Суботици добијали су инфоемације од својих  суграђана да желе да се  процес имунизације што пре спроведе, како бисмо што пре кренули у опоравак и развој привреде и економије.
Пункт за масовну имунизацију у Новој општини у Суботици и ради од 8.00 до 18.00 часова.