Вести

Наставља се са улагањима у спорт

Српска напредна странка у Суботици поздравља наставак градске власти  да међу приоритерима развоја буду улагања у  развој свих спортова. У прилог томе говори и чињеница да је нови Градоначелник Суботице Стеван Бакић, из редова СНС-а,  уз председника Скупштине, примио данас, у Зеленој сали Градске куће, учеснике Кампа атлетских нада Српског атлетског савеза, који се у Суботици одржава од 20. до 27. августа.


Градоначелник Бакић је изјавио да му је драго што је Српски атлетски савез уврстио и Суботицу у средине које су, у другој половини августа ове године, домаћини Кампа атлетских нада у оквиру кога се више од 40 талентованих и перспективних атлетичара узраста од 14 до 18 година, под стручним надзором тренера, припрема за такмичења у предстојећој атлетској  сезони.


„Верујем да и млади атлетичари, и њихови тренери, у нашем граду имају добре услове да планирано спроведу у дело". Српска напредна странка очекује да ће суботичка локална самоуправа и у наредном периоду, у сарадњи са ресорним републичким министарством и покрајинским секретаријатом велику пажњу посветити даљој изградњи спортске инфраструктуре у граду и стварању још бољих услова за масовније бављење спортом.
Подсећамо да су на Градском стадиону у Суботици, у новембру 2018. године завршени радови на постављању травнате подлоге на централни фудбалски терен, изградњи нове атлетске стазе и реконструкцији просторија које користе  Атлетски клуб Спартак и Женски фудбалски клуб Спартак.


„Укупна вредност инвестиције износила је 87 милиона динара. Министарство омладине и спорта је за нову атлетску стазу и реновирање просторија та два клуба обезбедило 67 милиона динара. Постављање нове травнате подлоге заједнички су финансирали Покрајинска влада и Град Суботица, где су оба партнера учествовала са по 10 милиона динара”, подсетио је  Бакић.