Вести

Месни одбор Верушић организовао долазак кочија са Микулашем

Традиционални празник који се обележава у западним културама, познатији у народу као Микулаш, слави се у многим суботичким срединама, а нарочито приградским.

Ту на северу Бачке, где живе претежно становници католичке вероисповести, чланови Градског одбора Суботица, Месни одбор Верушић, организовали су долазак кочија са Микулашем, који је деци поделио поклон пакетиће.

Догађају су присуствовале бројне породице мештана са децом, која су уз музику, рецитовала и певала Микулашу, а мештани су правили колаче како би дружење деци остало у што лепшем сећању.

Организатори су се потрудили да деца уживају и забављају се, а ово је уједно била прилика да се и житељи Верушића забаве уз хармонику, али и причу са комшијама и дружење, Осмеси и радост на лицу многобројне деце у Верушићу само су потврда да су наши активисти имали добру замисао и веома успешно реализовали ову акцију у којој је подељено око 130 пакетића, а средства за набавку пакетића обезбеђена су личним донацијама чланова и функционера странке.