Вести

Култура је део идентитета Суботице

Српска напредна странка, Градски одбор у Суботици, поздравља напоре градске власти да значајне културне садржаје учини  доступним што већем броју наших суграђана, дајући подршку значајним културним манифестацијама у којима Суботичани могу да уживају. 

У Суботици се, како смо током сусрета са грађанима у кампањи и наглашавали, итекако води брига о најразноврснијим културним садржајима, и  културним активностима које град чине атрактивнијим. 
Суботичани су имали прилику да се увере у то на спектакуларном концерту одржаном на отвореном, на Градском тргу. Велики број страначких  функционера и омадинаца из Српске напредне странке пеисуствовао је вечерашњем концерту.

Програм назван „Филмхармонија“, као јединствени уметнички спектакл већ прве вечери подједнако је одушевио и филмофиле и љубитеље уметничке музике. Култни неми филмови Чарлија Чаплина уз уживо извођење музике великог оркестра Загребачке филхармоније, биће приказани у центру града од 19. до 21. септембра с почетком у 20 часова.

„Култура је део идентитета Суботице", рекао је Стеван Бакић на пријему који је уприличен  у Градској кући за директора и извођаче Загребачке филхармоније, која гостује у Суботици у оквиру међународне сарадње са Музичком омладином Новог Сада и додао: „На овај начин, кроз музику и филм, приближићемо  културно стваралаштво једног од највећих комичара свих времена Чарли Чаплина".

Партнерска организација Загребачке филхармоније је Музичка омладина Новог Сада. Пројекат „Филмхармонија“ суфинансиран је из програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија 2014 – 2020, а пре Суботице пројекат је представљен у три града: Новом Саду, Илоку и Вуковару.