Вести

Кнежевић: СНС неће сама владати

Српска напредна странка (СНС) неће сама формирати будућу Владу, не зато што бежи од одговорности, већ зато што ће шира коалиција дати боље резултате, изјавио је потпредседник СНС Горан Кнежевић.
Гостујући на суботичкој Ју еко телевизији, Кнежевић је изјавио да ће СНС, иако буде имала довољно гласова да сами буде у власти, тражити ширу подршку код коалиционих партнера.
“Тражићемо помоћ од њих јер има и у другим странкама људи који доста знају. Нећемо сами формирати Владу, не зато што бежимо од одговорности, него зато што мислимо да ће таква једна шира коалиција, која ће имати више људи, више памети, више искуства, дати много боље резултате” – рекао је Кнежевић.
Он је такође најавио да ће бити обављени разговори са Савезом војвођанских Мађара око њиховог учешћа у будућој власти.
“Природно је да мањине буду уз највећу и најјачу странку и ми ћемо сигурно код формирања Владе Србије разговарати са господином Пастором и његовом странком и желимо да они буду део те нове коалиције која ће управљати јавним пословима” – рекао је функционер СНС.
Власт у Војводини изгубила је сваки легитимитет, рекао је Кнежевић додајући да би “било врло коректно да се повуку и да распишу изборе” јер су, по његовом мишљењу, у претходних годину дана, на свим изборима убедљиво губили, и то за по три или четири пута мање гласова него СНС.
“Логично је да, када видиш да полако силазиш са пута, дај предај неком другом да преузме одговорност да се уради нешто за Војводину. Ми смо од локомотиве развоја дошли у последњи вагон, не може даље. То је најбољи показатељ како је радио режим у претходном периоду” – рекао је Кнежевић.
Он је такође најавио могућност расписивања локалних избора, кроз измену закона о локалној самоуправи у наредних годину – годину и по дана.

извори: www.tanjug.rs