Вести

Градоначелник Бакић се састао са шефом Мисије ОЕБС у Србији

Градоначелник Суботице Стеван Бакић, са сарадницима, састао се данас, са шефом Мисије ОЕБС у Србији, амбасадором Јаном Братуом. Градоначелник Бакић навео је да су се током срдачног сусрета заједнички осврнули на сарадњу Града Суботице и Мисије ОЕБС-а током протеклих година  и да се у оквиру те изузетне сарадње као посебно добар пример истиче подршка Одељењу суботичког Економског факлутета у Бујановцу.

„Имали смо чиме да се похвалимо пред нашим гостима у свим областима које прати и унапређује Мисија ОЕБС-а, посебно по питању мањинских права и складног суживота“, истакао је Бакић.

 Он је подсетио да је Суботица седиште три веома значајна национална савета мањинских заједница  и да готово свака од 23 мањине присутне у Србији има своје представнике у овом граду.

„Задовољство нам је било и да упознамо амбасадора са добрим примером сарадње и међусобног уважавања који дајемо у оквиру наше локалне политике у којој власт врши једна широка коалиција усмерена на интересе свих грађана. Много је простора за добре пројекте у културној и социјалној сфери" казао је Бакић.

 Амбасадор Јан Брату рекао је се пре сусрета са градоначелником Суботице Бакићем, састао са националним саветима мађарске, хрватске и буњевачке националне мањине, као и са деканом Економског факултета у Суботици.

 „Са Економским факултетом у Суботици сарађујемо, нарочито када је реч о Одељењу овог факултета у Бујановцу. Рад суботичког Економског факултета је веома важан у смислу пружања квалитетног образовања и могућности које оно пружа младима у Бујановцу. Ово је мултиетничка и мултилингвална средина и верујем да је, у том погледу, овај факултет прави пример како се то добро искуство може користити и у другим регионима Србије“, рекао је Брату.

 Додао је да је разговор са градоначелником био највише фокусиран на питања која се тичу положаја националних мањина, али и да су се дотакли и индустријске зоне у Суботици.

 „Сматрам да индустријска зона даје велики допринос не само у привредном смислу и у погледу економије, већ и када је реч о отварању нових радних места."

Извор: Град Суботица Фото: С.Бабовић