Вести

Горан Весић са сарадницима посетио Бајмок

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић у друштву сарадника, данас је почео серију  разговора са грађанима на северу Србије.

Почевши од Суботице, односно Бајмока, са председником Градског одбора Српске напредне странке Суботица  Стеваном  Бакићем и његовим сарадницима посетио је Месни одбор Бајмок, а потом на тргу разговарао са мештанима о реализованим пројектима, проблемима и сугестијама Бајмочана.

„Наша политика, политика председника Вучића и наше странке је да сваки део Србије буде једнако развијен. Желимо да свим људима без обзира где живе, пружимо једнак квалитет живота, јер је суштина наше политике да данас буде боље него што је било јуче, а да сутра буде боље него што је данас” нагласио је Весић. **** У отвореном  разговору са Бајмочанима причало се о свему што мучи житеље овог места надомак Суботице, али и о пројектима који ће заувек променити Бајмок на боље. 

Весић и Бакић упознали су Бајмочане о решењу проблема канализационе мреже уласком у  програм „Чиста Србија”, који је вредан 3,5 милијарде евра,  а резултат свега је да ће  Бајмок  имати 64 %  покривеност канализационом мрежом, што ће уз нови пречистач отпадних вода суштински решити један од  највећих проблема овог места.

Весић је упознао мештане окупљене на градском Тргу са чињеницом да је урађен пут Бајмок - Алекса Шантић, али и да се  следеће године ради пут од Соколца до Бајмока.

„Обавестио сам их да почиње изградња брзе саобраћајнице Бачки брег – Наково." Бајмок ће, како је речено, бити место које ће бити на свега 30 км од два аутопута: пута Београд - Суботица, али и  аутопута, односно брзе саобраћајнице који води према Мађарској и Румунији, што ће битно подићи квалитет живота мештана  и  повећати  интересовање инвеститора за овај део Србије.

Како је предочено, до краја 2024.  биће завршена пруга између Београда и Суботице,  до 2025. и до Будимпеште,  тако да ће се већ од наредне године возити брзим возом између Београда и Суботице за свега сат и 12 минута.

Председник Градског одбора Стеван Бакић рекао је окупљеним Бајмочанима да су овакве посете у духу политике Александра Вучића, који инсистира да сви функционери Српске напредне странке, сви носиоци функција извршне власти иду међу људе,  разговарају са грађанима,  сазнају за њихове проблеме на лицу места и решавају их.

„Данас смо грађане Бајмока информисали шта је урађено у претходном периоду, а од њих смо чули за њихове проблеме, пре свега са гасификацијом и квалитетом воде, али и недостатком вртића” рекао је Бакић.

Он је подвукао да су, ипак, најзначајнији, не само  за Бајмок него за читаву Суботицу, пројекти „Чиста Србија” и брза пруга Београд – Суботица- Будимпешта. Програм „Чисте Србије” обухвата и месну заједницу Бајмок, са 25 км канализационе мреже и пречистачем отпадних вода. Тим пројектом биће покривено 245 улица града Суботице, и када буде завршен биће покривено скоро 70 % града новом  канализационом мрежом” нагласио је Бакић и рекао да ће, поред овог, за грађане Суботице бити од велике важности и завршетак брзе пруге на пружном  правцу Нови Сад – Суботица- гранични прелаз Келебија у дужини од 108,2 км.

Град Суботица ће, како је напоменуо, имати вишеструку корист -  оснажиће свој геостратешки значај, убрзаће се проток људи, роба и услуга, и Суботица ће постати још привлачнија за стране и домаће инвеститоре.