Вести

Дуално образовање најважнија је реформа образовања

Дуално образовање најважнија је реформа образовања у Србији у последњих неколико деценија, а Српска напредна странка, Градски одбор у Суботици, подсећа на речи председника Александра Вучића да  је важно да имамо средње школе у систему дуалног образовања, јер то нашој деци доноси додатна примања, одговорност, озбиљност и самосталност, а то ће нам омогућити и да имамо раднике и стручњаке за разне области.

Дуално образовање важно је за целу  Србију, али и за Суботицу  јер се раст заснива на расту индустрије, будући да се у индустрији суочавају са огромним недостатком образоване радне снаге, не само у ИТ сектору, већ фале и вариоци, машинбравари, столари...
Зато изражавамо задовољство што је ресорно Министарство уврстило и Суботицу међу градове и општине који промовишу национални модел дуалног образовања.

Посебно радује чињеница коју је  помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић изнела током посете Суботици да Суботица  добија статус тренинг-центра. 

Подсећамо да  управо иницијативом функционера Српске напредне странке, Град Суботица стимулуше ученике првих разреда средњих школа трогодишње струке, додељујући 30 стипендија ученицима који похађају наставу кроз дуално образовање. Једно од основних стратешких начела СНС-а је  да помогнемо младима да у сарадњи са компанијама, стекну квалитетно знање путем дуалног модела образовања. Суботица је  саборац у реализацији дуалног образовања, а Српска напредна странка подршка

Граду и целом округу у  запошљавању младих у растајућој привреди на северу Србије, јер тиме повећавамо шансе младима да започну, изграде и надограде своје знање али и оснаже све компаније из овог региона.