Вести

Богдан Лабан на челу СНС-а у Суботици

На изборној скупштини Гро Српске напредне странке данас је за председника суботичког градског одбора једногласно изабран Богдан Лабан.

За Лабана, који је до сада био један од три повереника странке, гласало је свих 118 делегата, а скупштини су присуствовали и високи функционери СНС-а Игор Мировић и Милош Вучевић.

- Захвалан сам свима који су ме подржали и сигуран сам да ћу оправдати поверење, да ћемо заједно да утегнемо и појачамо инфраструктуру наше странке у Суботици, припремимо се за предстојеће локалне и покрајинске изборе, који ће вероватно бити у наредних неколико месеци, односно до краја године – истакао је Богдан Лабан, непосредно по завршетку избора. - Наши представници кроз рад локалне самоуправе треба да покажу да имају знања и стручности да одређене пројекте спроведу до краја и да оно што су обећали грађанима и ураде. Да се не заврши само на предизборним обећањима, јер нас очекују јако битни избори и грађани ће нас или наградити или казнити.

Једногласни избор Богдана Лабана потврдио је да је партија јединиствена, а по његовим речима „све дезинформације о дезорганизацији странке ширили су опозициони функционери који су изгубили изборе“.

Никад у странци није било проблема, није било свађе, ми смо радили јединствено, то се и показало на прошлим парламентарним изборима, где је први пут у историји Суботице једна државотворна странка остварила победу - истакао је Лабан и подсетио да је СНС у Суботици освојила 34% а СВМ 28% грађана. - То се никада до сада није десило и зато се не обазиремо се на поједина нагађања, малограђанштине, већ идемо напред. Знамо да смо најјача странка, знамо да имамо најбољег капитена, нашег лидера, председника странке Александра Вучића.

Мировић: Полако, али сигурно у предизборну кампању

Потпредседник СНС Игор Мировић је рекао да избор нових председника одбора у Новом Саду и Суботици представља уобичајене страначке активности у години у којој се "полако, али сигурно" улази у предизборну кампању пред локалне и покрајинске изборе.

- Добро је да сви наши кандидати претходно продју унутарстраначку проверу, па и Богдан Лабан који је данас добио једногласну подршку делегата за избор председника Градског одбора у Суботици. У суштини, на овај начин оснажујемо страначке редове и припремамо и будућа руководства локалних самоуправа и будућу кампању. То је ту пред нама – за неколико месеци", рекао је Мировић новинарима.

Извор: subotica.com