Вести

Александар Вучић - Почасни грађанин Суботице

Председник Србије Александар Вучић добитник је признања Почасни грађанин Града Суботице, за истакнуто и трајно животно дело којим се доприноси подизању угледа града у земљи и иностранству.

У образложењу предлога градоначелника Стевана Бакића, од 2014.године, и доласка Александра Вучића на чело Владе Републике Србије, мења се и правац развоја Суботице у свим сегментима. Суботица више није центар пропалих предузећа него, напротив, постаје центар на мапи инвестиција. Суботичку привреду оживеле су велике светске и домаће компаније, а привредна зона постала је генератор развоја. Готово да не постоји компанија у оквиру Привредне зоне нити већа инвестиција у Суботицу а да је Александар Вучић није посетио, претходно створивши предуслове за њихову реализацију.

Захваљујући политици па и личном ангажовању, Александра Вучића, и његовом личном ангажовању, Суботица од 2014.године бележи долазак реномираних компанија чиме су отворена радна места за десетине хиљада грађана. Александар Вучић и лично је присуствовао отварању фабика или њихових погона у Суботици, и итекако допринео развоју Суботице и севернобачког региона.

Текст и фотографија: Град Суботица