Вести

16 дана активизма против насиља над женама

Чланице Уније жена ГрО Српске напредне странке у Суботици обележавају кампању “16 дана активизма против насиља над женама” која почиње 25. новембра, Међународним даном борбе против насиља над женама, а завршава се 10. децембра, Међународним даном људских права.


Ове године, због епидемиолошке ситуације изазване коронавирусом, активности ће бити мање него у редовним околностима, чланице суботичке Уније жена СНС-а с поносом указују на гест учињен  у знак разумевања и подршке женама жртвама насиља, наложивши  да симбол Суботице, Градска кућа, засветли у наранџастој боји. Верујемо да ћемо овим чином, који симболизује борбу против насиља над женама, указати друштву на овај проблем.


Ниси сама, пријави насиље" – порука је овогодишње глобалне кампање, а чланице Уније жена у Суботици излазе са поруком женама да не чекају крај пандемије у случају када треба да пријаве насиље и да борба против насиља према женама у породици или партнерског насиља мора бити у фокусу свих наших институција и у новонасталим условима пандемије у којима се налазимо.


"Позивамо, зато, све институције друштва у нашем граду да појачају своје активности на сузбијању насиља, подршци жртвама и охрабривању да насиље пријаве. Данас, у овим околностима,  солидарност је свима потребна, у свим сегментима живота, а нарочито за оне који су угрожени насиљем, напомињу активисткиње СНС-а и додају: „ Важно је да се боримо заједно, али не само у ових 16 дана, већ сваког дана, све док иједна жена и иједна девојчица трпе било који вид насиља".