Саопштења

Потписивање историјског споразума са САД

Градски одбор Српске напредне странке у Суботици поздравља потписивање историјског споразума са САД, који је у Вашингтону постигао преговарачи тим Републике Србије, предвођен председником Александром Вучићем.
 
У име целокупног чланства нашег одбора, а верујемо и највећег броја суграђана, изражавамо велико задовољство овом сјајном дипломатском победом Србије, која ће произвести једно потпуно ново стање на терену и оснажити пре свега све Србе који живе на простору Косова и Метохије. Споразум је истовремено и прилика за истинско и темељно побољшање односа између Срба и Албанаца, кроз економско оснажење и перспективу за све грађане наше јужне покрајине. Истовремено је одбрањен енергетски ресурс језера Газиводе и заштићена права и имовина Српске Православне Цркве на Косову и Метохији.
 
Све ово постигнуто је у преокрету тока преговора, за који се изборио председник Александар Вучић. Упркос притисцима и покушајима да се наметну неприхватљива решења, процес је завршен као један од највећих успеха у историји српске дипломатије.