Наставља се акција бесплатне контроле здравља

У организацији Савета за здравство суботичког СНС-а током фебруара и марта, у великом броју Месних заједница наставља се са бесплатним лекарским прегледима. Уз могућност превентивне провере здравља од стране лекара специјалиста и екипе здравствених радника, предвиђено је мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, ултразвук абдомена трбуха, ултразвук штитасте жљезде и крвних судова врата.
Акција се наставља у суботу, 1. марта, прегледима у којима ће грађани са територија МЗ Центар 1, Центар 2, Центар 3 и Дудова шума прегледе моћи да обаве у просторијама Месне заједнице Центар 1, у Улици Димитрија Туцовића 10, од 9 до 16 часова.
У недељу 2.марта, и грађани МЗ Прозивка моћи ће да провере своје здравље, и то у просторијама Месне заједнице Прозивка, у већ утврђеном термину од 9 до 16 часова.
Обзиром да Бачком Душанову припадају насеља Вишњевац, Биково и Чантавир, а саобраћај од Бикова до Бачког Душанова је компикован, становништво са Бикова уколико то жели, преглед може да обави 2.марта у насељу Прозивка, јер је пут знатно бржи и краћи. Такође, обзиром на величину Месних заједница Центар 1, Центар 2, Центар 3, Дудова шума и Прозивка, и очекиваног великог одзива грађана, по потреби се могу поновити медицински прегледи.

Председник Савета за здравство СНС
др Бранко Ђорђевић