Честитака за Дан Републике Српске, њеном руководству и свим њеним грађанима

Дан Републике Српске, њеном руководству и свим њеним грађанима, честитао је повереник Градског одбора и градоначелник Суботице Стеван Бакић.
„На празник Светог Архиђакона Стефана, Скупштина српског народа у Босни и Херцеговини донела је 1992. године одлуку да оснује републику, која ће бити гарант опстанка српског народа на том простору" наводи се у честитки, уз напомену да се уз огромне жртве она изборила да живи у миру и траје, већ 29 година.

„Република Српска обезбедила је не само опстанак, него и напредак свог народа, у оквиру дејтонске Босне и Херцеговине. Многи Суботичани дали су свој допринос, како у борби за њену одбрану, тако и у хуманитарној подршци њеном народу током деведесетих година. Суботица је постала и нови дом за хиљаде наших сународника који су били принуђени да напусте своја огњишта на том простору. Они данас, као грађани Србије, воле, помажу и кроз лични труд и рад завичајних удружења активно доприносе јачању веза нашег града са Републиком Српском" подвукао је Бакић.

Градски одбор СНС-а посебно радује чињеница коју је Бакић навео, истакавши да су могућности за даље унапређење сарадње Града Суботице са градовима и оштинама у Републици Српској  велике, и да ће локална самоуправа на томе посвећено радити. „Наш град ће увек бити активан чинилац политике мира, стабилности и снажне подршке српском народу, коју воде председник Александар Вучић и Влада Републике Србије" истакао  је на крају честитке Бакић.